tisdag 14 september 2010

Man kan inte lita på Reinfeldt och hans högerregering

Man kan inte lita på Reinfeldt och hans högerregering.
Han säger att de är det enda arbetarpartiet men har skapat över 8 % arbetslöshet och 30 % ungdomsarbetslöshet samtidigt som de vill att de som har jobb ska jobba till 69 år. I stället för att ge jobb till unga och friska vill de att gamla och sjuka skall jobba.

Högerregeringen har berövat de mest utsatta grupperna sina utrymmen för att berika de mest privilegierade via skattsedeln och försökt lura till sig folks förtroende med Judaspengar i form av en femhundring mer i månaden för de som jobbar.

Vad är 500-lappen värd i lönekuvertet när mor och far knappt har till mat för att de har så dålig pension. Vad är lappen värd när mormor inte har råd till medicinen och mormorsmor ligger ensam i sin sjuksäng och ingen lyssnar på henne. Vad är femhundringen värd om jag blir sjuk i dag och måste gå hem från jobbet eller om jag inte får gå dit i morgon därför att jag blivit uppsagd. Den lappen är inte värd mycket när mitt barn inte fått godkända betyg i skolan och mina andra barn inte kan flytta hemifrån, utan arbete, fast de har utbildning ända upp i högskola. Vad är hundringarna värda när min livspartner måste flytta från familjen, 60 mil till ett deltidsjobb som arbetsförmedlingen tilldelat.

Vad är det för samhälle den här konservativa högerregeringen vill att vi ska leva i när de vill att vi ska jobba mer. Om vi hade varit progressiva och radikala och tagit ut hälften av den produktivitetsökning som ägt rum sedan 1980 i form av en arbetstidsförkortning, så hade vi idag varit nere i 32 timmars arbetsvecka. Vilket utrymme skulle inte detta ha gjort för att få dynamiska och fler arbetstillfällen? Vi skulle då kunnat infört tvåskift på varje jobb, 6-12 och 12-18. Vilken ökning av livskvaliteten skulle inte detta lett till? Man skall ju kunna ha ett liv både i jobbet och utanför det. Familjens situation skulle bli bättre och barnen skulle må bättre. Välfärden har raserats sen 1990 med 250 000 färre arbetstillfällen inom välfärdsyrkena vård, skola och omsorg, samtidigt som befolkningen ökat med 800 000 innevånare. Vad gör en högerregering i ett sådant tillfälle? Jo de inför skattesubventionerade hushållstjänster åt den rika delen av befolkningen och inför RUT.


Intressant?
Media: svd, svd 2, ab,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: